Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Szatmárnémetiben videóz a hatóság – VIDEÓ

Érdekes módszerrel szeretné felszámolni a Szatmárnémeti Közösségi Rendőrség az illegális hulladéklerakatokat: a szemetelőket ezután lefilmezik és feltöltik a világ egyik legnépszerűbb videómegosztó oldalára.
Kép
A rendőrség október 27-én iratkozott fel az illető fórumra és már fel is töltötte az első filmecskét. A felvétel szerint egy középkorú férfi egy gondozatlan területre önti ki éppen a szemetet egy kartondobozból és egy zsákból. A nagy igyekezetben még az egyensúlyát is elveszti, és elvágódik a földön.

Florin Gazdac, a Közösségi Rendőrség vezetője sajtóközleményében kifejtette, hogy ezáltal szeretnék tudatni a város lakosságával, hogy a rendőrség munkatársai nem lazsálnak, a feltöltött filmecske is ezt hivatott bizonyítani. Egyébként október folyamán a járőrök 28 személyt füleltek le, akik illegális területen dobták ki a hulladékot. A törvénytelen szemetelőkre 200 és 600 lej közötti bírságokat szabtak ki, amelynek értéke elérte a 6680 lejt.

Gazdac szerint ha a filmecske eléri a célját, és csökken az illegális szemétlerakatok száma, tovább folytatják az akciót és egyre több videót fognak feltölteni. A törvény nem engedi meg a szemetelők arcának a publikálását, viszont a filmecskéken ez nem vehető ki tisztán – fejtette ki a közösségi rendőrség vezetője.

Szatmár.ro

www.youtube.com/watch